Ak chcete zhodiť kilá, robte pred spaním toto

Máte niekedy pocit, že sa život rúti rýchlosťou 100 km/h a vy sa snažíte udržať krok? Verte nám, nie ste sami. Nabitý pracovný kalendár, rodinné povinnosti a každodenné vybavovačky naplnia naše dni až po okraj a často nám znemožnia držať diéty alebo sa dostať do posilňovne a pokúsiť sa dosiahnuť svoje fitnes ciele.

Večery sú jediným časom dňa, keď sa väčšina ľudí upokojí. Domov z práce, špinavý riad v umývačke a deti rýchlo spiace znamenajú, že je čas konečne si nájsť pár chvíľ pre seba. Ale bohužiaľ, ste príliš unavení na to, aby ste si obliekli športové oblečenie a spálili ešte pár kalórií, však? Okrem toho na vás z kuchyne volajú neskoré nočné občerstvenie a sladkosti. A to ani nezačneme s časom stráveným pri obrazovke - scrollovanie sociálnych sietí, pozná to niekto? 

Bedtime routine for shedding kilos

Aj keď viete, že tieto návyky nie sú pre vás najlepšie, občasná nočná zmrzlina alebo ponocovanie, pretože si chcete pozrieť svoj obľúbený seriál, sú v poriadku. Problémom je, že tieto zdanlivo neškodné požitky sa môžu rýchlo nahromadiť a nakoniec máte na tanieri viac zlozvykov, ako vaše telo dokáže zvládnuť. 

Okrem toho, že nezdravé návyky a zlý spánok negatívne ovplyvňujú vašu celkovú pohodu, môžu byť aj dôvodom, prečo vám zrazu nesedí obľúbené oblečenie! Nedostatok spánku a nočné chute nielenže vám bránia stratiť tie prebytočné centimetre v páse, ale dokonca prispievajú k ďalšiemu priberaniu.

Ale vydržte, pretože dnes vám chceme odhaliť niekoľko malých zmien, ktoré môžu situáciu zvrátiť vo váš prospech a uľahčiť vám chudnutie počas spánku.

Prečo je kvalitný spánok taký dôležitý?

Nedostatok spánku je v našej spoločnosti veľkým problémom. Odporúčaný čas spánku pre zdravého dospelého človeka je 7-8 hodín. Ak spíte menej, budete na druhý deň nielen podráždení a unavení, ale tiež sa vám nepodarí zhodiť nadbytočné kilogramy.

Všetko závisí od hormónov hladu. Existujú dva - leptín, ktorý udržuje nízku chuť do jedla a pomáha regulovať hladinu energie, a grelín, ktorý stimuluje hlad. Ľudia, ktorí majú dostatok spánku, majú menej grelínu a viac leptínu, čo im umožňuje lepšie kontrolovať chuť do jedla počas dňa.

Päť najlepších tipov na zlepšenie večernej rutiny a maximalizáciu úbytku hmotnosti

1. Držte elektronické zariadenia mimo spálne

Ak sa snažíte podporiť nočné chudnutie, je čas nechať technológie - notebook, tablet, smartfón - za dverami spálne. Štúdie preukázali, že vystavenie modrému svetlu narúša tvorbu melatonínu, hlavného hormónu podporujúceho spánok, čo vám sťažuje zaspávanie. Ďalšia štúdia* dokonca zistila súvislosť medzi vystavením modrému svetlu v noci a zvýšeným hladom, čo vedie k priberaniu na váhe.

2. Znížte stres pomocou meditácie 

Stres pravdepodobne dobre poznáte. Spôsobuje vám úzkosť, narúša spánok a dokonca vám môže brániť v dosahovaní vytúžených fyzických cieľov. Kortizol, hormón, ktorý vaše telo uvoľňuje, keď ste v strese, ovplyvňuje váš metabolizmus a spôsobuje priberanie, najmä v oblasti brucha. Preto pred spaním vyskúšajte relaxačné techniky, ako sú meditácia, hlboké dýchanie a uvedomovanie si, ktoré nielenže zlepšujú spánok, ale pomáhajú vám aj rýchlejšie schudnúť.

3. Stlmte termostat a zatiahnite závesy

Ak sa vám nedarí dopriať si kvalitný spánok a udržať si hmotnosť na uzde, je načase venovať miestu odpočinku viac pozornosti. Udržiavanie chladu v spálni vám pomôže zbaviť sa nadbytočných kilogramov tým, že podporí váš metabolizmus a stimuluje spaľovanie kalórií. Ak je vo vašej izbe príliš teplo, budete mať navyše problémy so zaspávaním a udržaním spánku. Aj to bude brzdiť vaše úsilie o chudnutie.

4. Po večeri si vyčistite zuby

Tento krok sa môže zdať príliš triviálny, ale naozaj funguje! Ak sa chcete vyhnúť nočnému prežúvaniu, zvyknite si po večeri umývať zuby. Zaručujeme vám, že po umytí zubov si dvakrát rozmyslíte, než začnete znova jesť. Zaradením tohto kroku do svojej rutiny sa vyhnete aj zaťažovaniu tela ďalšími kalóriami a budete lepšie spať, pretože nepôjdete spať s plným žalúdkom.

5. Pred spaním vypite nápoj NightBurn XXL 

Ak ste sa rozhodli dodržiavať vyššie uvedené tipy, ste už na správnej ceste. V rukáve však máme ešte jedno eso, ktoré vám spríjemní večernú rutinu!

NightBurn XXL je klinicky overený spaľovač tukov, ktorý vám pomôže zbaviť sa chuti na jedlo v neskorých nočných hodinách, zabrániť hromadeniu tuku, podporiť spaľovanie tukov a zlepšiť váš spánok vďaka starostlivo vybraným zložkám, ako sú garcínia kambodžská, bobule rohovníka, koreň čakanky a medovka. Zaradenie tohto nápoja na spaľovanie tukov do vašej večernej rutiny vám určite pomôže rýchlejšie dosiahnuť pozitívne zmeny!

Zlepšite svoju večernú rutinu a zbavte sa kíl počas spánku!

Zdroje:  

Study links evening blue light exposure to increased hunger. American Academy of Sleep Medicine – Association for Sleep Clinicians and Researchers. (2017, August 23). https://aasm.org/study-links-evening-blue-light-exposure-to-increased-hunger/ 

Torgan, C. (2015, May 15). Cool temperature alters human fat and metabolism. National Institutes of Health. https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/cool-temperature-alters-human-fat-metabolism 

Produkty pre Vás