5 cvikov na tvarovanie brucha (žiadne brušáky!)

Pokiaľ ste vždy túžili po plochom a spevnenom bruchu, pravdepodobne ste niekedy v rámci cvičenia skúšali sklapovačky a brušáky. Je ale pravdepodobné, že ste sa nedočkali výsledkov, aké ste očakávali, hoci ste tieto otravné a úprimne povedané super nudné cviky vykonávali pravidelne.

Prečo?

Ako sa ukazuje, sklapovačky a brušáky nie sú najúčinnejšími cvikmi na brucho. A v skutočnosti existuje oveľa lepší spôsob, ako spaľovať brušný tuk.

Čítajte ďalej a zistite, ako sa efektívne zbaviť brušného tuku a vytvarovať si stred tela podľa svojich predstáv.

Bored of crunches and sit-ups? Try these 5 ab exercises instead!

Prečo nie sú sklapovačky a sedy-ľahy ideálne

Napriek tomu, že sú sklapovačky a sedy-ľahy považované za klasické cviky na brucho, je možné, že už vás omrzeli.

Sklapovačky a sedy-ľahy môžu tiež veľmi zaťažovať chrbát a z dlhodobého hľadiska môžu spôsobovať bolesti chrbta.

Pokiaľ sú tieto cviky súčasťou vašej rutiny, či už vás baví alebo nie, a stále máte pocit, že nevidíte výsledky, ktoré chcete, je načase to zmeniť.

Vytvarujte si brucho pomocou týchto 5 jednoduchých cvikov

Ste pripravení rozlúčiť sa s nudnými cvikmi? Máme pre vás päť cvikov, ktoré vám nielen pomôžu rýchlejšie vytvarovať brucho, ale aj vám spríjemnia cvičenie.

Poďme sa rovno pozrieť na tieto ľahké cviky na brucho, ktoré sú vhodné pre každého a zapoja všetky brušné svaly. Nezabudnite začať svojim vlastným tempom a postupne zvyšovať intenzitu, ako si na cviky zvyknete. Odporúčam zvoliť 2-3 cviky 2-3x týždenne.

Navyše pre vás máme bonusový tip, ako sa zbaviť brušného tuku pomocou lokálneho spaľovania tukov. Pokračujte v čítaní a odhaľte tajomstvo svojho vysnívaného brucha!

1. Mŕtvy chrobák

Ľahnite si na chrbát, ruky zdvihnite do vzduchu a nohy zdvihnite a pokrčte v kolenách do pravého uhla. Po celú dobu cvičenia dbajte na to, aby ste mali spodnú časť zas oprenú o podlahu.

Pomaly naťahujte jednu nohu a opačnú ruku tak nízko, ako vám to telo dovolí. Na niekoľko sekúnd sa zastavte a zdvihnite ich späť hore. Práve ste zvládli jedno opakovanie. Pokračujte v striedaní strán, kým nedokončíte všetky opakovania v jednej sérii. Oddýchnite si 2-3 minúty a sériu opakujte.

Začiatočníci: 2 série po 10 opakovaniach

Mierne pokročilí: 4 série po 10 opakovaniach

Pokročilí: 4 série po 15 opakovaniach

2. Zdvíhanie nôh

Ľahnite si na chrbát a ruky položte po oboch stranách tela dlaňami dole. Pre dodatočnú podporu môžete ruky položiť pod spodnú časť chrbta.

Zapojte stred tela a zdvihnite nohy, držte ich rovno. Potom nohy spustite čo najnižšie. Práve ste zvládli jedno opakovanie. Pokiaľ vykonávate viac sérií, doprajte si medzi nimi 2-3 minúty odpočinku.

Začiatočníci: 2 série po 10 opakovaniach

Mierne pokročilí: 4 série po 10 opakovaniach

Pokročilí: 4 série po 15 opakovaniach

3. Pomalý horolezec

Začnite v pozícii dosky s dlaňami priamo pod ramenami a narovnanými pažami. Vaše telo by malo tvoriť rovnú líniu. Zapojte brušné svaly a zároveň zdvihnite jednu nohu z podlahy a pokrčte koleno smerom k hrudníku.

V tejto polohe vydržte 5 sekúnd a vráťte sa do východiskovej polohy. Opakujte s opačnou nohou. Práve ste zvládli jedno opakovanie. Pokiaľ vykonávate viac sérií, doprajte si medzi nimi 2-3 minúty odpočinku.

Začiatočníci: 2 série po 10 opakovaniach

Mierne pokročilí: 4 série po 10-15 opakovaniach

Pokročilí: 4 série po 20-30 opakovaniach

4. Ruský twist

Posaďte sa na podlahu so zdvihnutými kolenami pokrčenými v uhle 45 stupňov. Chodidlá by mali byť zdvihnuté nad podlahou. Ruky by mali byť zopnuté nad hrudníkom.

Predkloňte sa a pomaly otočte trupom na jednu stranu, chrbát držte rovno a zapojte brušné svaly. Otočte sa čo najviac a potom sa vráťte do východiskovej polohy. Opakujte na opačnú stranu. Práve ste vykonali jedno opakovanie. Pokiaľ vykonávate viac sérií, odpočívajte medzi nimi 2-3 minúty.

Začiatočníci: 2 série po 10 opakovaniach

Mierne pokročilí: 4 série po 10 opakovaniach

Pokročilí: 4 série po 15 opakovaniach

5. Zdvíhanie činky odspodu hore (Sekanie dreva)

Tento cvik sa vykonáva s činkou v stoji. Môžete použiť ľubovoľné závažie, ktoré máte doma as postupom času môžete váhu zvyšovať.

Uchopte činku oboma rukami. Spustite telo do polohy polodrepu zároveň natočte trup na pravú stranu. Činku držte na vonkajšej strane kolena s natiahnutými rukami. Zatnite brušné svaly, zatiaľ čo otáčate trup do ľava a zdvíhate natiahnuté paže nad ľavé rameno.

Zastavte a vráťte sa do východiskovej polohy. Opakujte na opačnú stranu. Práve ste vykonali jedno opakovanie. Pokiaľ robíte viac sérií, odpočívajte medzi nimi 2-3 minúty.

Začiatočníci: 2 série po 10 opakovaniach

Mierne pokročilí: 4 série po 10 opakovaniach

Pokročilí: 4 série po 15 opakovaniach

Spaľujte brušný tuk s AdipoBurn XXL!

Tieto cviky na brucho sú skvelým spôsobom, ako budovať svaly a spevniť stred tela. Nestačí ale na spálenie vrstvy tvrdohlavého brušného tuku, ktorá sa nachádza hore.

Aby ste skutočne mohli ukázať výsledky svojej tvrdej práce, musíte zvýšiť spaľovanie tukov. AdipoBurn XXL je neuveriteľný spaľovač tuku, ktorý sa zameriava na brušný tuk a pomáha vám odhaliť ploché brucho, ktoré ste si vždy priali.

Vyskúšajte teraz AdipoBurn XXL a budete môcť sebavedome odhaliť svoje ploché a vytvarované brucho!

Produkty pre Vás