4 prekvapivé spôsoby, ako probiotiká ovplyvňujú vašu váhu

Pravdepodobne ste už počuli o všetkých výhodách užívania probiotík pre zdravie čriev, ale vedeli ste, že probiotické výživové doplnky môžu byť aj vašou tajnou zbraňou pri zhadzovaní nadbytočných kíl?

4 ways probiotics can help you fit into your clothes again

Presne tak, probiotiká môžete užívať aj pri chudnutí! Prečítajte si, ako vám môžu pomôcť znova sa vojsť do vášho obľúbeného oblečenia!

Štyri prekvapivé spôsoby, ako probiotiká pomáhajú kontrolovať vašu váhu

Keď sa povie probiotiká, pravdepodobne sa vám vybavia doplnky stravy, ktoré zaisťujú dobré trávenie. A aj keď je to ich hlavná úloha, môžu pre vašu pohodu urobiť oveľa viac a dokonca vám pomôcť schudnúť.

Ako? 

  1. Obmedzujú chuť do jedla: pri pravidelnej konzumácii probiotiká zvyšujú uvoľňovanie hormónov znižujúcich chuť do jedla. To znamená, že sa nemôžete vyhnúť zbytočnému maškrteniu a prejedaniu a môžete lepšie kontrolovať svoju hmotnosť. 
  2. Znižujú vstrebávanie tukov z potravy: probiotiká zlepšujú metabolizmus tukov a zabraňujú vstrebávaniu tukov zo stravy v črevách. To vedie k tomu, že vaše telo tento tuk odbúrava, namiesto toho, aby ho ukladalo okolo bokov av oblasti brucha.
  3. Zabraňujú ukladaniu tuku: bolo preukázané, že probiotiká zvyšujú hladinu proteínov regulujúcich obsah tuku. Tieto bielkoviny ovplyvňujú schopnosť tela ukladať tuk, ktorý sa ešte vstrebáva z potravy. To znamená, že vaše telo nebude hromadiť tuk v problémových partiách a bude jednoduchšie udržať si zdravú postavu.
  4. Podporujú chudnutie: niekoľko štúdií preukázalo zníženie telesnej hmotnosti a obvodu pása u ľudí, ktorí užívali probiotiká. Pridávanie prospešných baktérií do jedálnička počas 3 týždňov pomohlo účastníkom s nadváhou výrazne znížiť percento telesného tuku.

Teraz, keď viete, ako vám probiotiká môžu pomôcť dosiahnuť štíhlejšie telo, poďme si povedať, ako môžete do svojho jedálnička zaradiť viac prospešných baktérií.

Ako zaradiť do jedálnička viac probiotík na chudnutie

Kefír, kyslá kapusta a kimči sú skvelými prírodnými zdrojmi probiotík, ale môže byť náročné zaradiť ich do týždenného jedálnička, obzvlášť keď varíte pre celú rodinu. Vaše deti nemusia byť najväčšími fanúšikmi ich chuti a vy pravdepodobne nemáte energiu na to, aby ste si pripravovali jedlá zvlášť.

Dodávať telu probiotiká z potravín je dobrým začiatkom, ale na to, aby ste získali dostatok prospešných baktérií a dosiahli svoje ciele pri chudnutí to stačiť nebude. Navyše sú probiotiká veľmi citlivé na prostredie, v ktorom nachádzajú.

Aj keď budete jesť iba potraviny plné probiotík, baktérie nemusia prežiť cestu do čriev, kde vám môžu pomôcť zhodiť nechcený tuk, ktorý vám bráni nosiť vaše obľúbené oblečenie.

Našťastie existuje spôsob, ako do svojho jedálnička pridať správne množstvo probiotík na chudnutie bez zbytočnej práce navyše – pomocou probiotických výživoých doplnkov.

Vytvarujte si postavu pomocou WaterAway Biotic

Probiotický doplnok WaterAway Biotic obsahuje ibSium®, patentované probiotikum poskytujúce koncentrovanú dávku prospešných baktérií, ktoré sa zaručene dostanú do vašich čriev. Tým je zaistený stály a silný prísun probiotík každý deň. 

Pre ešte lepšie zoštíhľujúce výsledky je prípravok kombinovaný so silným diuretikom CactiNea™. Pridanie diuretika pomáha znížiť zadržiavanie vody a urýchliť váš pokrok v chudnutí. Navyše budete mať oveľa väčšiu motiváciu, pretože výsledky uvidíte takmer okamžite.

To znamená, že sa už nemusíte snažiť plánovať jedlo podľa potravín bohatých na probiotiká. Jednoducho pridajte WaterAway Biotic do svojej každodennej rutiny a vaše telo z toho čoskoro začne ťažiť!

Najprv vylúčite prebytočnú vodu, čo vám poskytne okamžité výsledky pri formovaní postavy. Potom probiotiká podporia zdravie vašich čriev a zároveň podporia chudnutie. To povedie k udržateľnému chudnutiu prirodzenou cestou a bez nepríjemného jo-jo efektu.

Vyskúšajte WaterAway Biotic a poskytnite svojmu telu podporu, ktorú potrebuje k efektívnemu a trvalému chudnutiu.

Zdroje:

Palsdottir, Hrefna. “How Probiotics Can Help You Lose Belly Fat.” Healthline, Healthline Media, 31 Mar. 2023, www.healthline.com/nutrition/probiotics-and-weight-loss#how-probiotics-affect-body-weight. 

Aronsson, Linda et al. “Decreased fat storage by Lactobacillus paracasei is associated with increased levels of angiopoietin-like 4 protein (ANGPTL4).” PloS one vol. 5,9 e13087. 30 Sep. 2010, doi:10.1371/journal.pone.0013087 

Ogawa, Akihiro et al. “Lactobacillus gasseri SBT2055 suppresses fatty acid release through enlargement of fat emulsion size in vitro and promotes fecal fat excretion in healthy Japanese subjects.” Lipids in health and disease vol. 14 20. 20 Mar. 2015, doi:10.1186/s12944-015-0019-0 

Wiciński M, Gębalski J, Gołębiewski J, Malinowski B. Probiotics for the Treatment of Overweight and Obesity in Humans-A Review of Clinical Trials. Microorganisms. 2020 Jul 29;8(8):1148. doi: 10.3390/microorganisms8081148. PMID: 32751306; PMCID: PMC7465252. 

Produkty pre Vás