10 tipov, ako schudnúť pred letom 2023

Leto 2023 je už za rohom, a ak nie ste úplne spokojní so svojím telom, sezóna šortiek, letných šiat a plaviek môže byť pre vás značným zdrojom stresu. Našťastie je ešte stále čas na to, aby ste sa so svojimi problémami vysporiadali a počas letných mesiacov a aj po nich sa cítili ako najlepšia verzia seba samých.

Poletje

Pripravili sme pre vás zoznam 10 tipov, ako pristupovať k chudnutiu zo všetkých strán - telo, strava aj myseľ - aby ste mohli do leta vstúpiť s absolútnou istotou!

1. Rozhýbte svoje telo  

Zo začiatku sa to môže zdať náročné, ale môžete začať malými krokmi! Venujte sa 15-30 minút pohybu denne, či už je to chôdza, joga alebo ľahký beh.  

Časom si možno všimnete, že obvyklých 15 minút sa vám už nezdá dosť - tak zistíte, že je čas pridať do programu niečo ďalšie. Keď sa na to odhodláte, zvýšte množstvo kardio cvičenia, postavte sa pred výzvu v podobe vysokointenzívneho tréningu alebo zapracujte na formovaní tela pomocou silových cvičení.

2. Zvýšte svoju kondíciu pomocou tréningového plánu 

Ak sa vám váš bežný cvičebný režim zunoval a myslíte si, že je čas na nový prístup, dodržiavanie fitnes plánu, ktorý je prispôsobený vašim konkrétnym cieľom, môže zmeniť situáciu.

Ak radi cvičíte v posilňovni, popremýšľajte o osobnom trénerovi, ktorý vám pripraví štruktúrovanejší program. Ak uprednostňujete domáce cvičenie, nehľadajte ďalej: na našej stránke máme k dispozícii bezplatný 28-dňový cvičebný program!

3. Nezabudnite na odpočinok

Vedeli ste, že spánok a chudnutie sú neoddeliteľne spojené? Nielenže počas spánku spaľujeme určité množstvo tuku, ale nedostatok spánku môže tiež spomaliť náš metabolizmus, čo prispieva k priberaniu.  

Nepodceňujte silu kvalitného spánku a uistite sa, že spíte viac ako 7 hodín denne.

4. Nevynechávajte raňajky

S blížiacim sa letom môžete mať tendenciu vynechávať jedlá, počnúc raňajkami. To môže byť kontraproduktívne, pretože raňajky pomáhajú vášmu telu cítiť sa sýto a spokojne, čo znižuje pravdepodobnosť prejedania sa počas celého dňa. 

Tri hlavné jedlá a dve menšie občerstvenia vám pomôžu rozložiť príjem kalórií a zrýchliť metabolizmus. Nevynechávajte preto raňajky ani žiadne iné jedlo, ale dbajte na to, aby vaše jedlá boli čo najzdravšie a poskytovali telu potrebné živiny.

5. Vyvážená strava

Vynechajte tučné, sladké, príliš slané a spracované potraviny a zamerajte sa na čerstvé a prírodné suroviny s množstvom sezónneho ovocia a zeleniny. Nezabúdajte na vlákninu - zdravý metabolizmus je kľúčom k chudnutiu. Vyskúšajte jednoduché alternatívy, napríklad bielu ryžu nahraďte hnedou, obyčajné cestoviny celozrnnými atď.

6. Dôsledné stravovanie 

Zdravá strava však nezahŕňa len premýšľanie o tom, čo jeme, ale aj ako jeme. Jedzte s rozvahou a pomaly, vychutnávajte si všetko, čo máte pred sebou na tanieri. Ak spomalíte, budete schopní rozpoznať, kedy sa cítite sýti, a vyhnete sa prejedaniu. Aby ste minimalizovali plytvanie jedlom, môžete si zvyšky vždy neskôr ohriať.

7. Dbajte na hydratáciu

Pitie vody môže znížiť pocit hladu, zrýchliť metabolizmus a dokonca spáliť viac kalórií! 

Sladké nápoje obsahujú veľa kalórií, preto ich môžete nahradiť vodou, čím výrazne znížite príjem kalórií. Pitie vody bezprostredne pred jedlom môže tiež výrazne znížiť chuť do jedla.

8. Doprajte si - s mierou 

Ak ste na seba príliš prísni, môže byť dodržiavanie zdravých návykov ešte ťažšie! Život je o rovnováhe, a hoci je dôležité robiť zdravé rozhodnutia väčšinu času, je tiež v poriadku, ak si občas doprajeme niečo, na čo máme práve chuť. Ak vás teda čaká nejaká zábavná udalosť, netrápte sa príliš počítaním kalórií.

Bazen

9. Starostlivosť o seba 

Vieme, že ste zaneprázdnení. Každodenný život, cvičenie, plánovanie jedla... Je toho veľa. Nezabudnite si vyhradiť čas pre seba. Doprajte pokojnú prestávku na kávu počas pracovného dňa, ďaleko od telefónu. Zamyslite sa nad tým, čo ste už dosiahli a čo chcete ešte dosiahnuť v budúcnosti. Meditácia, dychové cvičenia, písanie denníka alebo akákoľvek iná aktivita, ktorá vás uvoľní - čokoľvek, čo vám vyhovuje! 

To všetko znamená, že sa musíte pozrieť sami na seba a spomenúť si, prečo ste sa vôbec vydali na cestu k letnému chudnutiu.

10. Nájdite tie správne produkty 

Všetko je jednoduchšie, keď máte podporu! Naša kampaň Odpočítavanie do leta zahŕňa niektoré z našich najpredávanejších produktov na chudnutie s bezkonkurenčnými zľavami. Nakúpte teraz a dostaňte sa do formy včas pred letom!

Nie ste si istí, kde začať? Balíček Zbohom kilá! je 30-dňový program, ktorý obsahuje 4 z našich najlepších bestsellerov. Táto kvalitne zostavená štvorica naštartuje pokrok odstránením prebytočnej vody, posilnením spaľovania tukov vo dne aj v noci a zameraním sa na tvrdohlavý brušný tuk

Získajte ho ešte dnes za exkluzívne nízku cenu!